Rijopleiding In Stappen (RIS)

 

Bij rijschool Mercurius is het mogelijk de rijopleiding in stappen (RIS) te volgen.

De RIS is een paar jaar geleden geïntroduceerd en uitvoerig getest,de resultaten zijn verbluffend. Landelijk een hoger slagingspercentage van maar liefst 25%. Bij de reguliere opleiding is het gemiddelde slagingspercentage in het examencentrum in Haarlem, 51% tot 55%, met de RIS kun je dit percentage verhogen naar 75% tot 80 %. Deze resultaten zijn te danken aan de stap voor stap methode, waardoor de opleiding zeer gestructureerd is.

De voordelen:
» Fors hoger slagingspercentage (25% hoger ).
» Hoge kwaliteit van de opleiding.
» Door de stap voor stap aanpak betere resultaten.
» Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer.
» Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerling-kaart zodat je weet waar je nog aan moet werken.
» Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden.

Hoe werkt het
De naam zegt het al. Bij de rijopleiding in stappen ga je pas een stap verder als je de vorige stap goed genoeg beheerst. Bij de RIS opleiding ontvang je een lesboek met leerlingkaart, daarop worden precies de vorderingen bijgehouden. Zo kan jezelf zien wat je al beheerst en waaraan nog met worden gewerkt. Ook weet je precies wanneer je klaar bent voor het examen, het staat namelijk zwart op wit. De instructeur geeft je voor elke les huiswerk mee. Het huiswerk bestaat uit het leren van enkele scripts voor de volgende les. Daardoor ben je voorbereid op de les en hoeft je instructeur niet meer zoveel te vertellen. Daardoor heb je meer tijd om te oefenen en zodoende kun je de opleiding verkorten. In het totaal doorloop je 4 modules, de modules één tot en met drie bevatten in totaal 39 scripts. Module vier kent zeven scripts waarin extra aandacht wordt besteed aan veilig en verantwoordt rijden. Elk script heeft 8 stappen, iedere module sluit je af met een toets.

Toetsen
De eerste en tweede toets leg je af bij je eigen instructeur of een collega RIS instructeur, de 3e toets leg je af bij het CBR in Haarlem, zodoende kun je alvast wennen aan de examen situatie en de zenuwen beter onder bedwang houden, bovenden geeft de RIS examinator je tips ter verbetering en stelt hij vast of de prestaties overeenkomen met de leerlingkaart. De toesten laten zien wat je beheerst en maken duidelijk waar nog aan gewerkt moet worden voor het examen.

Kosten
Vaak wordt gedacht dat de RIS door de twee extra toetsen duurder is dan de reguliere opleiding. Dit is echter niet het geval, door het hogere slagingspercentage en zelfstudie bespaar je namelijk op de lestijd, bijkomende kosten voor een herexamen en extra rijlessen.
Voor een kostenoverzicht kan je terrecht op onze prijzen pagina